Shops
Alle winkels


Bij Steps willen wij dat je zo lang mogelijk kunt genieten van je favoriete outfit. Dat kleding er goed uit blijft zien, heeft niet alleen te maken met de kwaliteit van je outfit, maar ook met het gebruik ervan.

Daarnaast vinden we het bij Steps belangrijk dat het wassen van onze kleding zo min mogelijk schade toebrengt aan het milieu.

Hieronder vind je dan ook handige tips voor hoe je onze kleding lekker fris en schoon kunt houden, zonder de kwaliteit en het milieu hier te veel mee te belasten!Wist je dit over wassen?

In Nederland wordt jaarlijks zo’n honderdvijftig miljoen kilo aan wasmiddelen aangeschaft. Een gemiddeld gezin gebruikt 127 liter water per dag, waarvan 16 liter wordt gebruikt voor het wassen.

Hoe meer kalk in het water, hoe harder het water is en hoe meer wasmiddel moet worden gebruikt. In Nederland hebben de meeste huishoudens zacht tot middelhard water. Je kunt op www.nvz.nl checken welke hardheid het water heeft in jouw regio. Als je ergens woont waar er sprake is van hard water dan kun je eventueel extra (milieuvriendelijke) waterontharder toevoegen..

In wasmiddelen zitten veel stoffen die het milieu belasten. Pas dus op dat je niet teveel wasmiddel gebruikt per wasbeurt; je kleding wordt er niet perse schoner van en vloeibare wasmiddelen zijn meer belastend voor het milieu. Poeder wasmiddel lost slechter op maar werkt wel sneller en dus kun je er minder van gebruiken. Maar er bestaan tegenwoordig gelukkig ook steeds meer milieusparende wasmiddelen met alleen ingrediënten die echt nodig zijn om je kleding schoon te krijgen.
Wat kun je doen om vriendelijker voor het milieu te zijn met wassen?

Natuurlijk kan het gebeuren dat je net een lastige vlek op je kleding hebt. Al vervelend genoeg, maar hoe kun je die er toch uitkrijgen en ook nog lief zijn voor het milieu?

Je kunt eventueel een voorbehandeling doen met een vlekken verwijderaar, bij voorkeur bijvoorbeeld ossengalzeep op waterbasis. Draai je was het liefst met een volle trommel en kies een lagere temperatuur. Een wasprogramma op dertig graden is voor de meeste wasmiddelen prima om goed te reinigen en dit scheelt ook energie. Gebruik niet teveel wasmiddel en vraag je af of je echt wasverzachter nodig hebt. Een wasverzachter voorkomt het hechten van kalkdeeltjes op de stof tijdens het drogen, maar droog je je kleding in de droger of buiten in de wind dan is dit vaak niet nodig. En uiteraard is die laatste optie de meest fijne voor het milieu!Wat betekenen die was symbolen?

Om je te helpen bij het wassen, hierbij nog even een overzichtje van wat al die symbooltjes in het label in je kledingstuk ook alweer betekenen.

Voeg toe aan startscherm

Om deze website aan je startscherm toe te voegen, klik op .